Niels jensens
Bagt torskefilet
personer
Brug altid kun naturlig fisk

Bagt torske/langefilet
Vores komfur er i stykker, så den står på bageovn, for tiden
Jeg lagde en bund i et ildfast fad, af porreskiver, kom en ferdigblandet med pasta, spinat og rodfrugter, ovenpå
dæk det hele til med torske eller langefilet dryssede med lidt salt, og rigelig Mazzarella reven ost over, kom så en skvat piskefløde i.
Karen skrællede nogle kartofler, skar dem i både, (kartoffelbåde kan også købes i frysepose) lagde dem ligeledes i et ildfast fad dryppede lidt rapsolie på, dryssede med lidt groft salt og lidt tørret timian
det hele bages brunt ved 250 grader,  vend kartoffelbådene engang imellem, så de bruner på alle siderne
Sørg for at fiskefiletterne er helt friske, ellers er de verdiløse og kan være en dårlig oplevelse

for et par dage siden lavede vi akkurat detsamme, men uden kartofler, men istedet med ekstra pasta skruer under torskefiletterne
Tag et glads mild rødvin til,   ja så er det en hel festmiddag

God appetit

Almindelig stegt fisk
personer
Brug altid kun naturlig og friske råvarer
Ganske almindelig stegt torske/langefilet, fisken skæres i passende stykker.
Karen har skrællet lidt kartofler, for idag skulle vi altså have alm. kogt kartoffel, efter at vores komfur er repareret, panden over og godt med rapsolie og en lille klat magarine (magarinen får fisken til at brune lidt mere) forvarmes godt,
filetterne vendes i mel, steges godt drysses med groft salt og lidt peber
sovsen er næsten så enkel at det er løgn,
kom lidt mel og kolt vand i er gryde, rør godt medens den varmer, den har det med at stivne når den bliver varmere, spæd da med lidt kartoffelvand, til den bliver fin lind,derefter hæld LIDT af olien fra panden i sovsen, man kan evt. tilsætte lidt piskefløde, men ikke nøvendig,   sovsen smager af alm. pandesovs
uden at være nær så fed, drys lidt persille på, det både pynter og er godt   det hele tager ca 20 min.
god apetit
Magneret Sild
personer
Forst fanger vi vores sild selv, lige udenfor Hirtshals,
langs hele vestkysten går der en kyststamme af ekstrem fine sild med et lille hoved,
jeg skærer hovedet af og samtidig rykker tarmen ud sammen med hovedet, lader mælk og rogn tilbage i silden
nedsalter silden i groft stensalt således et lag salt, et lag sild, et lag salt osv.
i løbet af et par dage har silden dannet lage af sig selv,
silden må gerne være nedsaltet ihvertfald 10 dage
derefter tages et antal op af lagen efter behov
silden fileteres og skindet er ledt at rykke af, filetterne skæres i passenes stykker og udvandes 4-6 timer uden at skifte vand,  senere på vinteren udvandes de gerne natten over
Lagen til sildene laves af 1 del sukker, 1 del mørk edike, 1 del vand,  en slat hele peberkorn, et lauerberblad. en del løgringe, løgene har jeg tiltider udskiftet med porre, det er lidt efter humøret
hele herligheden koges lige op
når silden er udvandet og dryppet af i et dørslag,  lagen er kold, hældes  det hele sammen,  lad det stå kolt et par dage
og det er blevet til de lækreste magneret sild

Sild i tomat
Lav en lage af mest tomat pure, en teske pølse sennep tilsæt en slump sukker eller tørt sødemiddel, passende til sennepen
finhak et lille rødløg, rør sammen, og læg nogle af de magnerede sild i, dagen efter er de næsten de beste




Sildesalat

200 gr. Mayonaise

200 gr. Cremfraiche

1-2 Fed Hvidløg

Hvid Peber

1 Porre eller Forårsløg

6-8 Marinerede Sildefiler

 

Mayonaise,Cremfraiche,Presset Hvidløg & Peber

røres sammen

Porrer skæres i tynde skiver/ringe

Sildefilerne skylles i vand & tørres af i køkkenrulle

deles i små bidder

Alt vendes sammen og må gerne trække i et døgn

 

Kogt Torsk/lange
personer

Vi bruger altid kun naturlige råvarer

Kogt Lange eller torsk vil jo være godt oven på alt julemaden

Kogt torsk eller som vi fik, lange
fisken fileteres og drysses med lidt groft salt, lad den stå 20 min. til en halv time
fisken koges mindst et kvarter til 20 min. sammen med noget af skroget,  (skroget for at give lidt kraft)
og da det skal være nemt koger vi bare en meljævning op på mælk og fiskesuppen,
 steger en lille smule bacon tern, som altid er godt til fisk,
tilsætter sovsen en lille smule fra panden, og smager til med sennep
serveres med kogte kartofler og rødbeder
og ja et glas rød eller kold hvidvin


Sovsen kan især om sommeren udskiftes med kold dep
som laves af    1/2 L kremfraiche røres med et brev estrella eller kims Dill dipmix en teske pølse sennep rigelig med sukker eller sødemiddel i pulver rigelig med tørret dill  2 hakket kogt æg en håndfuld kogt minnipasta (suppehorn) elle lign.
røres godt sammen og smages til med lidt peber og fint salt
Lasagnette
personer

Vi bruger altid friske naturlige råvarer torsk eller Lange
en pakke lagsanette fra købmanden

Lagsanette er faktisk rigtig godt.
fisken skæres i filtter, steges på panden
sovsen varmes  i en gryde under omrøring
sovsen består af pulveret fra lagsanette pakken tilsat lige så meget mel, plus mølk og vand, til ded er ret lind,  tag et ildfast fad smør det med lidt rapsolie, lig de stegte filetter i fadet drys pastaen imellem hæld sovsen over drys godt med
reven mozzarella ost over, bag det i ovnen i 30-35 min. ved 200 grader,   og nå ja en rødbede og et glads rødvin til
Gordon bleu
personer
Naturlig Torsk eller Langer, smelteost

Skær fiskefiletterne i passendes stykker således at størelserne er nogenlunde lige store to og to, steg fisken i rapsolie med en lille klat magarine, til fisker er godt brun på den ene side
vend den ene halvdel, læg smelteost skiverne på den brune side, læg derefter de andre stykker fisk ovenpå med den brune side mod osten, steg derefter færdig på begge sider
filetter er bare vendt i mel og drysset med lidt salt
sovsen er bare den sædvanlige meljævning tilsat et par skefulde fra panden,
serveres med hvide kartofler, en rødbede og et glads rødvin

ja så er vores mor glad igen

Boller i karry
personer
Som altid  naturlig fisk
løg, æg, rasp, mel og lidt sukker/sødemiddel
Hak et par løg, grovhak nogen fiskefiletter, det røres sammen med 3-4 æg, salt, peber og en slump sukker, da farsen nu er temmelig lind tilsettes noget rasp,  og lidt mel så farsen bliver mere fast,
sæt en gryde vand i kog, tilsæt lidt eddike for så koger bollerne ikke så nemt ud, form derefter bollerne på samme måde som frikadeller læg dem forsigtig ned i det kogende vand lad det koge 20-30 min. unde svag varme, det skal bere lige være i kog, IKKE bullerkoge
svits lidt karry i en gryde tilsæt mel, bag sovsen op på dette, og fiskefongen,
serveres med kogte kartofler og eller ris,  dertil en banan, og rødbeder

en variant af dette, er torsk/lange i karry når det skal være nemt,
kog en torske/lange filetmed noget af skroget, til at give smag
istedet for bollerne, sovs og kartofler, banan og rødbeder er det samme
fiskegryde med ris
personer

Torsk/lange, altid naturlig og frisk fisk
porrer, ris

tag en sautepande el. gryde
svits 3 skiveskåren porre sammen med lidt karry, bland 1,5 dl. langkornet ris, vend det hele et par gange, husk salt og peber,  tilsæt 0,5 l. vand
læg 500 g. fiskefiletter oveni dertil lidt tomatskiver, og eller lidt rød/grøn peber.
Hæld 3-4 skefulde tomatpure over,
lad det hele stå eg simre 1/2 time

en rødbede til  er altid godt, og efter de nye normer godt for blodtrykket

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

frank lange nielsen | Svar 06.11.2012 09.41

ser lækkert ud vil prøve

Birthe | Svar 28.07.2012 12.28

stadig meget flot hjemmeside du har Niels kan se du går meget op i det hils Karen knus herfra!!!

Birthe | Svar 03.08.2011 18.01

det ser virkelig lækkert ud....bliver helt sulten.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.09 | 02:11

det var rart at se din side .Jeg ved ikke om du husker mig ,men jeg var styremand paa Isleifur og senere skipper paa Isleifur IV fra Vestmannaoerne
god hilsen

...
16.09 | 09:40

Flemming johannesens "Venus" bygget i 54 har været Flemmings far's, Flemming overtog den da Kristiangik på pension. Været i familie eje i 48 år her i 2016

...
16.09 | 09:36

Danmarks sidste nybyggede skoleskib, 53-54 har stadig den oprindelige 2 cyl Alpha

...
15.09 | 13:03

Nej mege fin

...
Du kan lide denne side